Press ESC to close

Hidratarea pielii: creme, rețete de acasă, soluții care funcționează cu adevarat

Hidratarea pielii este primul pas esențial pentru păstrarea tinereții și frumuseții feței. Care sunt semnele deshidratării? Cum să-ți alegi crema? Iată ritualurile pe care trebuie să le adopți în funcție de anotimp pentru a vă hidrata pielea în profunzime.

Care este rolul cremei hidratante?

Pielea este constituită din apă, dar cu procesul natural de îmbătrânire celulară și expunere la agresiunile externe, tinde să se usuce și să-și piardă flexibilitatea. Pentru a-și păstra tinerețea și frumusețea, este necesar să se promoveze schimburile între celule prin hidratare cosmetică. Hidratarea pielii este necesară în timpul zilei și esențială noaptea, când pielea se regenerează. Consumul mai multor litri de apă pe zi și / sau ceai verde poate promova procesulde hidratare.

Cum ști dacă ai o piele deshidratată?

O piele deshidratate face mici pliuri si umpic tare la atingere. Pentru a vedea dacă pielei tale ii lipseste apă, poți face un test foarte simplu. Stai în fața oglinzii, zâmbește și priveste-ți pielea. Dacă vedeți dungi orizontale, este un semn de deshidratare. Trebuie sa actionezi pentru hidratarea pielii!

hidratarea pielii

Cum să-ți alegi crema hidratanta?

Pentru a avea o piele frumoasă, alegeți un hidratant care are o dublă funcție. În primul rând, trebuie să răspundă tipului tău de piele ( gras, uscat, mixt … ) și preocupării tale actuale ( riduri, pete, mediu ). O femeie care are probleme de acnee, de exemplu, va avea nevoie de un hidratant care conține agenți anti-bacterieni.

Cum să vă hidratați fața în mod natural?

Ulei de nucă de cocos și jojoba sau unt de shea… Natura este bogată în ingrediente naturale hidratante si pentru toate tipurile de piele. Putem sa le regasim in ceea ce consumam sau mixate pentru a crea rețete de creme hidratante facute in casa.

Cum să vă hidratați pielea în profunzime?

Pentru a fi eficient, un hidratant trebuie aplicat la momentul potrivit în timpul rutinei de înfrumusețare. Începeți prin aplicarea serului anti-îmbătrânire și apoi aplicați hidratantul. Dupa hidratarea de zi cu zi, adăugați o protecție solară și apoi, în funcție de dorințele dvs., un BB sau o cremă CC. Seara, optează pentru o îngrijire de noapte sau o mască. Dimineata vei vedea o schimbare in bine referitor la hidratarea pielii tale!

Quel est le meilleur hydratant pour la peau ?

Cremă și lapte pentru corp

Acestea sunt tratamentele care se găsesc cel mai adesea în supermarketuri. Crema și laptele sunt comparabile, cu excepția faptului că acesta din urmă este puțin mai light. De cele mai multe ori, sunt emulsii „ulei în apă””. Au avantajul de a oferi o textură fluidă care se etaleaza cu ușurință pe piele. De asemenea, oferă o senzatie de prospețime, dar sunt totusi mai puțin eficiente decât emulsiile „apă în ulei”. Acestea ajuta la hidratarea pielii mai bine, dar au dezavantajul de a lăsa o peliculă grasă. Nu este ideal când vrei să te îmbraci imediat după. De asemenea, trebuie menționat că cremele și laptele hidratează doar straturile superficiale ale epidermei și sunt recomandate mai degrabă pentru pielea normală, deoarece un tratament prea gras poate provoca acnee și roșeață.

Balsamurile și unturile pentru piele

Balsamul este recomandat pentru pielea foarte uscată care are nevoie de hidratare intensă. Aceasta compozitie grasa cu o textură cremoasă va hrăni epiderma. Pentru aplicare, încălziți-l puțin în mâini și aplicati produsul prin masaje ușoare pentru a-l face să pătrundă in piele. Un adevărat moment de bunăstare pentru hidratarea pielii.
Pentru acest ritual de frumusețe, optați pentru unturi naturale, cum ar fi cele pe bază de shea sau nucă de cocos, cunoscute pentru proprietățile lor hidratante care vor aduce un confort real pielii.

Uleiurile

Dacă ar rima cu vara și bronzajul, uleiurile au cucerit acum multe stadii de frumusețe. Și stim asta pentru că au multiple beneficii si protejeaza pielea pe tot parcursul anului. Sunt pline de ingrediente active, antioxidanți, acizi grași esențiali și vitamine… Un cocktail exploziv care va hrăni profund și sublima pielea. Dacă găsiți finisajul lor prea gras, puteți apela la uleiuri uscate. Acestea au aceleași proprietăți, dar cu o atingere uscată. (Gasiti un alt articol referitor la uleiurile uscate cu IrinaGlamour) Alegeți uleiuri de origine naturală, cum ar fi nuca de cocos, jojoba, argan sau migdale dulci. Nu în ultimul rând, majoritatea uleiurilor sunt multifuncționale, deoarece pot fi utilizate atât pe corp, cât și pe păr.

Când să schimbați hidratantul?

După vacanța de vară

Nu, exfolierea nu face ca bronzarea să dispară. Dimpotrivă, îl face mai luminos. Culoarea sa este doar puțin mai pronuntată. După o lungă expunere la soare, pielea este groasă și porii sunt blocați. Prin urmare, este necesar să începeți cu o curățare profundă a pielii, fie la estetician, fie acasă. În acest caz, faceți o scrub urmată de o cură de trei săptămâni a unei măști de noapte hidratante. Apoi, atât timp cât vă bronzați, aplicați dimineața un ser de reparare contra UV, urmat de o emulsie hidratantă și sublimați-vă tenul cu o cremă BB sau CC.

Între sezoane

Pielea se schimbă odată cu anotimpurile, pentru a ști ce are nevoie epiderma dvs. în momentul T, cel mai bine este să consultați un dermatolog pentru a face un diagnostic al pielii. El vă va sfătui cu privire la rutina de frumusețe pe care să o adoptați pentru a avea grijă de fața dvs. și pentru a alege hidratantul potrivit.

In caz de climat extrem

Când este foarte rece, ideal este să nu va zgarciti in aplicarea cremei hidratante, astfel acțiunea de reparare a barierei cutanate a pielii: cremă hidratantă, ser hidratant intensă… Scopul este de a aduce confort și flexibilitate maximă pielii.

5 rețete naturale de creme pentru mâini pe care le poti face in acasă

Din moment ce mâinile noastre sunt spălate de mai multe ori sau sunt în contact cu gel hidroalcoolic, trebuie negresit să le hidratăm zilnic. Pentru a face aceste creme naturale și pentru a cunoaște plăcerea de „facut in casă”, am selectat pentru tine 5 rețete care se potrivesc tuturor.

hidratarea pielii

Știm că mâinile noastre au nevoie de hidratare mai mult ca niciodată. În loc să cumpărați încă o crema hidratanta, de ce să nu o faceți acasă? „Preparat in casa” este într-adevăr o alternativă mai mult decât perfectă pentru a asigura naturalețea cremei noastre, și pentru a obține în final satisfacția de a avea grijă de bunăstarea pielii tale. Pentru aceasta, câteva ingrediente și puțin timp sunt suficiente pentru a face crema adaptată nevoilor tale. O crema hidratantă, dar și calmantă, antioxidantă, regenerativă, anti-îmbătrânire sau solidă … Depinde de tine pe care o alegi din aceste 5 rețete 100% naturale, făcute ușor și rapid acasă.

Crema pentru mâini hidratantă și regenerantă

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de migdale dulci
  • 3 linguri gel aloe vera
  • 2 linguri ceară de albine
  • 2 linguri unt de cacao
  • 3 picături de esență aromatică aloe vera
  • 6 picături de vitamina E

Turnați uleiul de migdale dulci, ceara de albine, untul de cacao și picăturile de vitamina E într-un bol. Se încălzește bain-marie până când ingredientele s-au topit. Lăsați să se răcească și așteptați ca amestecul să se solidifice. Cu un mixer, adăugați treptat gelul de aloe vera. În cele din urmă, adăugați cele 3 picături de esență aromatică de aloe vera până când amestecul este omogen. Crema ta este acum gata de aplicare.

Crema de mâini hidratantă și care catifeleaza

Ingrediente

  • 45 g unt de shea (karite)
  • 25 g ulei vegetal ( argan, măsline, nucă de cocos etc. )
  • 1 lingură miere
  • 3 picături extract de semințe de grapefruit
  • Un tub gol

Topiți untul de shea cu uleiul vegetal ales ( dacă este solid ). După ce amestecul s-a răcit, adăugați mierea și amestecați cu un tel. Adăugați extractul de semințe de grapefruit pentru conservare și amestecați din nou. Turnați totul într-un tub gol, iar crema dvs. este gata de utilizare!

Crema de mâini hidratantă anti-îmbătrânire

Ingrediente

  • 30 g ulei de nucă de cocos
  • 15 g unt de cacao
  • 15 g ulei de migdale dulci
  • 4 picături de ulei esențial la alegere pentru a parfuma crema
  • Un recipient mic din sticlă

Topiți uleiul de nucă de cocos și untul de cacao la bain-marie. Adăugați uleiul de migdale dulci și uleiurile esențiale atunci când amestecul este la temperatura camerei. Turnați amestecul în recipientul de sticlă și lăsați-l să se solidifice înainte de a-l putea aplica.

Cremă de mâini hidratantă solidă

Ingrediente

  • 30 ml ulei de nucă de cocos
  • 30 g ceară de albine
  • Câteva picături de ulei esențial la alegere
  • Matrițe din silicon

Într-un bol, încălziți uleiul de nucă de cocos și untul de cacao la bain-marie câteva minute. Adăugați picăturile de ulei de lămâie și ulei de migdale. După amestecare, turnați lichidul într-o sticlă sau alt recipient. În cele din urmă, lăsați să se răcească astfel încât crema să se solidifice și să fie gata de utilizare.

Crema de mâini hidratantă și antioxidantă

  • 2 linguri ulei de nucă de cocos
  • 1 lingură unt de cacao
  • 1 linguriță ulei de migdale
  • 4 picături de esență de lămâie aromatică

Încălziți ingredientele la bain-marie pentru a le topi, apoi turnați amestecul în forme mici de silicon. După ce textura s-a solidificat, adăugați uleiurile esențiale. Când crema a devenit mai consistentă, scoateți-o și gata acum o puteti utiliza.

hidratarea pielii